Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Oslavy 140 let založení SDH Koloveč

Po náročných přípravách, jsme v sobotu 22. června v areálu hasičské zbrojnice, oslavili 140 let od založení sboru dobrovolných hasičů v Kolovči.

Na tento významný den se k nám sjelo několik pozvaných spřátelených sborů aby s námi oslavili toto velké výročí. K vidění byla nejen moderní zásahová technika, ale i sbírka historických kousků.

Oslavy začaly v poledne mší svatou v kolovečském kostele Zvěstování Panny Marie. Poté jsme se  průvodem přesunuli zpět k hasičské zbrojnici. Zde starosta sboru Radek Vágner přivítáním hostů a seznámení s historií sboru, slavnostně zahájil sobotní oslavy.

Po předání ocenění zasloužilým členům kolovečského hasičského sboru, následovaly zdravice přítomných hostů.

Od čtrnácti hodin byly k vidění ukázky zásahů i vybavení hasičů a výstava s historickou i současnou technikou. V klubovně hasičské zbrojnice byla připravena výstava o činnosti sboru a jednotky od jeho založení až po současnost.

Ve večerních hodinách nám k poslechu a tanci zahrála skupina Éter Band.

Po celou dobu akce čekalo na všechny bohaté občerstvení, stánek s cukrovinkami, pro děti soutěže a skákací hrad.

140. výročí bylo dalším mezníkem našeho sboru a jeho oslava se povedla na jedničku. Hlavní poděkování patří starostovi sboru Radku Vágnerovi za perfektně zvládnutou organizaci celých oslav a členům sboru, kteří se na přípravách podíleli. Dík patří také sponzorům a zástupcům hasičských sborů  Domažlice, Folmava, Česká Kubice, Vrčeň, Hrádek u Sušice, Chudenice, Kdyně, Úsilov Černíkov, Lštění, Kanice, Chocomyšl, Hradiště, Srbice, Zichov, Holýšov, Strýčkovice, HZS Domažlice, OSH Domažlice, kteří přijeli podpořit náš významný den.

Zdravice starosty OSH Domažlice pana Drahoňovského:

Vážený pane starosto, vážení hosté, vážení přítomni, občané Městyse Koloveč,

Děkuji Vám za Vaše pozvání na Vaše oslavy, ale bohužel se účastním jiné akce, ale v duch jsem s Vámi.

140 let je nepředstavitelná doba, po které Váš sbor ušel neskutečnou cestu, přes ruční hašení až po dnešní techniku. Samozřejmě se v tento čas nesmí zapomínat na Vaše předky, kteří toto vše vybudovali. Buďte na své předky patřičně hrdí a VAŽTE si všech, kteří v současné době pracují na jakém koliv postu ve sboru, protože tito lide vlastně tvoří historii pro budoucí generace.

Mějte se a užité si dnešní den, večer

Do Dalších dní, let Vám a nejen vám ale i Vašim rodinným příslušníkům a všem občanům Kolovče přeji mnoho zdravíčka a štěstíčka a ať se můžeme i nadále scházet při tak pěkných akcí a věřím až se tu sejdeme v červnu roku 2084 budeme si mít zase o čem povídat. To bude mít Váš sbor úctyhodných 200 let od založení.

Kompletní fotogalerie ZDE